James Hirvisaari - ankaraa kritiikkiä
 

42. Puoluekokous

 

18.5.2009 13:15

 

Viime viikonloppuna Seinäjoella sain etuoikeuden kohdata huipputyyppejä nähdessäni perussuomalaisten puoluekokouksessa monia, monia virtuaalituttuja ensimmäistä kertaa livenä. Oli ilo tutustua samanhenkiseen ja –mieliseen puolueväkeen. Erinomaisen hienoa oli tavata Jussi Halla-aho, Teemu Lahtinen ja Johannes Nieminen ja hämmästellä heidän kanssaan maailman menoa. Mutta tapasin myös ylivertaisen puoluejohtajan Timo Soinin, jonka kanssa vaihdettiin muutama sana. Itse olen todella tyytyväinen Soinin linjapuheeseen ja sovittelevaan henkeen myös maahanmuuttokriitikoiden suuntaan. Erittäin hyväntuulinen Timo iloitsi siitä, että hänellä on koko puolueväen tuki takanaan.
 

Gorillat

 

Hieman itse puoluekokouksesta. Mediassa on väitetty kokouksen varautuneen tavanomaista suuremmalla järjestysmiesten määrällä. Rehellisesti sanoen kiinnitin heti alussa asiaan itsekin huomiota. Normaalistihan järjestysmiehiä vaaditaan noin 1/100 henkeä. Ylen uutisoinnin mukaan turvatoimet johtuivat varautumisesta ”halla-aholaisten” riehumiseen:

”Puoluekokouksen järjestäjät olivat etukäteen huolissaan Jussi Halla-ahon villeimpien kannattajien käyttäytymisestä ja varasivat paikalle poikkeuksellisen paljon järjestysmiehiä."

 

Täysin järjetöntä tekstiä. Sen sijaan MTV3:n uutisointi oli erittäin asiallinen, ja myös halla-aholaisten kannalta siedettävä, vaikka toimittaja käyttikin epämääräistä ilmaisua ”tehdä pesä perussuomalaisiin”. MTV3:n uutisoinnista ilmeni myös se, että nyt pelataan samaan maaliin, ja hyvä niin. Yle sen sijaan likaisen linjansa mukaisesti halusi uutisoida asian perussuomalaisia ja varsinkin maahanmuuttokriittisiä vastaan.

 

Itse en tiedä, johtuiko vaikutelma vain järjestysmiesten erittäin hyvin erottuvista oransseista liiveistä, mutta ehkäpä järkkäreitä todellakin oli vähintään tuplamäärä. Yksi asia pisti joka tapauksessa pahasti korvaan ja joka todellakin herätti epäilyksiä ylimääräisistä turvatoimista. Kokouksen puheenjohtaja Vistbackan karjuminen järjestysmiesten valmiudesta tarttua kovalla kädellä kaikkiin epäjärjestyksiin oli erittäin hämmentävää. Hän uhkaili monien järjestysmiesten olevan "ammattinyrkkeilijöitä", jotka ovat valmiina toimittamaan kaikki riehujat äkkiä pihalle. Luulin hänen lähinnä vitsailevan, mutta nyt mietin, että hän ihan oikeasti taisi pelätä jotakin mellakkaa. Jos näin on, hän on kyllä aivan totaalisen pahasti pihalla. Hänet on ilmeisesti jymäytetty uskomaan Halla-ahon kannattajien olevan hirvittäviä räyhääjiä ja pienikalloisia piruja.
 

Enkelit ja demonit

 

Vaikuttaa siltä, että halla-aholaisiksi tekeytyneet anarkovasemmistolaiset tms villapaitapioneerit ovat niitä piruja ja terrorisoivat eri foorumeilla pyrkien tahallisesti aiheuttamaan perussuomalaisille ja erityisesti maahanmuuttokriittiselle liikkeelle hajaannusta ja tuhoja. Ehkäpä sellaiset ovat myös lähetelleet PS:n puoluejohdolle uhkauskirjeitä halla-aholaisten nimissä. Sitä en yhtään ihmettelisi, sillä äärivasemmalla rehti peli on valitettavan vierasta. Erityisen kiusallista ja riipivää on se, että poliittinen vastapuoli on kyennyt sumuttamaan puoluejohtoa. Eikä johto ole ajoissa kuunnellut omaa luotettavaa väkeään. Uskoisin, että asiat ovat nyt hieman paremmalla tolalla.

 

Itse olen siellä, missä on maahanmuuttokriittinen liike. Tällä hetkellä se kaikista harmeista huolimatta näyttää löytyvän perussuomalaisista.
 

Perussuomalaisten loistava tulevaisuus

 

Turkulaisen Maria Lohelan valinta puoluehallitukseen oli erinomainen juttu. Samoin vanhan puolueväen suorastaan järisyttävän suuri kannatus nuorelle Vesa-Matti Saarakkalalle oli upeaa todeta. Hän olisi mennyt heittämällä puolueen 1. varapuheenjohtajaksi, mutta hän kieltäytyi ja tyytyi nöyrästi kolmanteen varapaikkaan.

 

Politiikka on pitkän linjan hommaa. Nuori polvi nousee. Maahanmuuttokriittisen liikkeen tulevaisuus on edelleen perussuomalaisissa. Mielestäni nyt ei pidä hötkyillä. Mielestäni Jussi Halla-aho on ainoa, joka kykenee osoittamaan maahanmuuttokriittisille suuntaa. Ja sen hän on tehnyt.

Ja jos piireihimme soluttautuisikin rasistisia vihanlietsojia ja ulkomaalaisvastaisia ja muukalaispelkoisia natseja, sellaisista älykääpiöistä olisi sanouduttava suorasanaisesti irti - aivan kuten olemme tähänkin saakka tehneet. Kansantaiteilijoille on toki suotava tavallista suurempi ilmaisunvapaus. ;) Suosittelen asiapitoista mutta raflaavan provosoivaa linjaa Jussi Halla-ahon esimerkin mukaisesti. Perussuomalaisten hirmuinen nousu jatkukoon edelleen!

©  jameshirvisaari.com