James Hirvisaari - ankaraa kritiikkiä
 

39. Tykitystä täydeltä laidalta

 

28.4.2009 22:32

 

Ajattelen niin, että kaikkea on saatava arvioida kriittisesti. Ehdottomasti myös kaikkia uskontoja on arvosteltava, eikä aavikon uskonto ei ole mikään poikkeus. Yleispätevä sääntö on se, että eniten mätää on takuuvarmasti siellä, missä arvostelua ei laisinkaan sallita. Tällöin hälytyskellot välittömästi soimaan. Erityisen yliherkkä kaikelle arvostelulle on islam. Minua hämmästyttää, että islamia ovat suvaitsevaisuuden nimissä puolustamassa juuri ne, joiden etunenässä pitäisi sitä vastustaa, sillä juuri suvaitsevaisuuden islam pyrkii tukahduttamaan. Luettelen joitakin syitä, miksi itse suhtaudun erittäin varauksellisesti aavikon uskontoon:

 

* Islam on uhka sananvapaudelle.
* Islam on uhka tasa-arvolle.
* Islam on uhka demokratialle.
* Islam on uhka seksuaalivähemmistöille.
* Islam on uhka ateisteille.
* Islam on uhka muille uskonnoille.
* Islam on uhka yhteiskuntarauhalle.
* Islam on uhka länsimaiselle oikeusjärjestelmälle.
* Islam on uhka suvaitsevaisuudelle.
* Islam on uhka feminismille.
* Islam on uhka järjelle.
* Islam on uhka naiseudelle.

On hyvä olla avarakatseinen, mutta sinisilmäinen ei pidä olla. On hyvä olla ymmärtäväinen, mutta kaikkea ei saa suvaita. Oma näkemykseni on tämä: Armoa kaikille paitsi armottomille. Suvaitsevaisuutta kaikille paitsi suvaitsemattomille. Muslimien integroiminen länsimaiseen yhteiskuntaan on vaikeaa, mutta islamin arvojen integroiminen mahdotonta. Siten myös maltilliseen islamiin on suhtauduttava kriittisesti.

* Maltillinen islam on vain näennäisesti maltillinen.
* Maltillinen islam muodostaa alustan radikaalille islamille.
* Maltillinen islam ei ole puolustanut sananvapautta.
* Maltillinen islam ei ole puolustanut pilapiirtäjiä.
* Maltillinen islam ei ole tuominnut terroritekoja.
* Maltillinen islam on muinaisjäänne.
* Maltillinen islam taipuu radikaalien painostuksessa.

Länsimaisen ihmisen olisi syytä tajuta, että pelkkiä koraanikouluja käyneelle ahdaskalloiselle islaminuskoiselle uskonto on aivan eri asia kuin länsimaiselle kristitylle, joka sentään älyää uskomisen olevan vain uskomista ja kulttuuria. Vaaravyöhykkeessä ovat ne, jotka eivät ymmärrä sokean uskon voimaa. Ne, jotka ovat eläneet lintukodossa. Ne, joiden mottona on "olla kaikille kivoja, niin kaikki ovat kivoja meille". He eivät pysty näkemään vieraassa uskonnossa mitään todellista uhkaa. Valitettavasti tuo sinänsä jalo periaate ei tässä petollisessa maailmassa toimi.

 

Islam on totalitariaa uskonnollisessa kaavussa. Se on erittäin vaarallinen uskomusjärjestelmä, jonka ei pidä antaa hallitsemattomasti levitä maahamme. Tyypillistä on avoin juutalaisviha (esim Iranin presidentin lausunnot, huhhuh!) ja armottomuus toisinajattelijoita kohtaan. Islam on paljon vaarallisempi kuin kommunismi tai fasismi, sillä islamin voimana on idea jumalasta, mikä sokeuttaa järjen.

Mielestäni minkäänlaisille houreellisille uskomusjärjestelmille ei pidä antaa vähäistäkään vaikutusvaltaa yhteiskunnassa, mikä on ehdottomasti huomioitava ennakoivasti myös maahanmuuttopolitiikassa.

Islamin uhka on tuottanut silti jotakin hyvääkin. Se on edistänyt suvaitsevaisuutta omia vähemmistöjämme kohtaan. Sivarit, uskovaiset, homoseksuaalit, punkkarit, mustalaiset ja monet muut vähemmistöryhmät ovat saaneet normikansalaisten aseman. Jos on suuria harmeja, pienet harmit esiintyvät oikeassa suhteessa - eli ne ovat olleet oikeasti tosi pieniä harmeja.

Vaikeistakin asioista on käytävä keskustelua. Omalta puoleltani kyse on loppujen lopuksi vain siitä, että arvostan suuresti omaa kansaani ja kulttuuriani sekä isänmaatani ja äidinkieltäni, ja tahdon omaa vapaamielistä pohjoismaista elämäntapaamme ja tasa-arvoista hyvinvointiyhteiskuntaamme varjella tulevaisuuden uhkakuvilta.

 

Lisää aiheesta:

 

Jussi Halla-aho, Jukka Hankamäki, Jiri Keronen, Kimi Lindblom, Suomalian Sanomat, Iivi Anna Masso, Sampo Terho, Laiva on täynnä, Reino Reinonen, Vasarahammer, Tapio Tuuri, Uutisvirta, Rickhard Järnefelt, Octavius, Monikulttuuri, Kullervo Kalervonpoika, Jyri Nikander, Jani Karhapää, Erkki Toivanen, Eero Paloheimo, Freddy van Wonterghem, Maria Lohela, Nikopol, Islamisoituminen, Ari Laakso, Tuplis, Yrjö Perskeles, Kansankokonaisuus, Lapinleuku, Mulukku, Etnohelvetti

©  jameshirvisaari.com