James Hirvisaari - ankaraa kritiikkiä
 
242. Kastraatiokausti

Koska media on taas ruvennut tyhjästä kohuja nostattelemaan, minua demonisoimaan ja muutenkin perussuomalaisia kiusaamaan, lienee paikallaan laittaa "kastraatiokaustin" tapahtumakulku muistiin.
 

1. Uutisointi Intian joukkoraiskaustapauksesta aiheutti laajaa keskustelua myös Suomessa.

2. Perussuomalainen Kai Haavisto kirjoitti Uuteen Suomeen blogin, jossa hän ehdotti lääkehoitoa seksuaalirikollisille. Jälkeenpäin hän on pahoitellut sanavalintojaan, joiden mukaan lääkehoitoa kuuluisi antaa kokonaisille kansanryhmille. Blogi on poistettu internetistä, mutta se on alla luettavissa. Kehotan kiinnittämään huomiota viimeiseen kappaleeseen, eli hän on ehdottanut lääkehoitoa ainoastaan rikoksiin syyllistyneille.
 


Osallistuin blogin keskusteluun alla olevalla viestillä, joka oli vastaus sen yläpuolella olevaan Jaakko Kölhin kommenttiin. Halusin muistuttaa, että uutisoinnin perusteella kulttuuriympäristö näyttäisi korreloivan seksuaalirikollisuuden kanssa:
 


Huomattuani, kuinka väärin Haaviston kirjoitusta oli kommenteissa tulkittu, kirjoitin ketjuun vielä toisen viestin:


(Kommentissa oleva linkki: Oikeusministeriö - seksuaalirikollisten lääkehoito mahdolliseksi)


3. Ylläolevia kahta
kommenttiani vääristeltiin Torsti Äärelän blogin kommenttiosiossa monin tavoin. Kai Haaviston näkemykset kärjistettiin, ja minun vielä väitettiin tukeneen hänen rasistisiksi tulkittuja lausuntojaan. Yhtenä esimerkkinä viestieni irrallisten osien pahantahtoinen yhdisteleminen valheellisen mielikuvan synnyttämiseksi:
 


Ja jatkossa samalta kirjoittajalta täysin valheellinen väite "kastraation komppaamisesta":
 


Kyseiseen täysin ala-arvoiseen mustamaalausketjuun en itse halunnut lainkaan osallistua. Kovasti hämmästelen eri tavalla ajattelevien valmiutta turvautua selkeään valehteluun oman kantansa perusteluissa.
 

4. Uuden Suomen hermoheikot moderaattorit (mielestäni aiheettomasti) poistivat Haaviston bloggauksen, mutta keskustelu jatkui Äärelän lisäksi myös Laura Huhtasaaren blogissa, jonne kirjoitin myös kaksi kommenttia. Niistä ensimmäinen on täysin sivuutettu. Jälkimmäinen sai hysteerikot hyperventiloimaan.
 

Voitte itse arvioida, onko alla olevan kommenttini viimeisessä kappaleessa muka jotakin moitittavaa. Toki käytän voimakasta kieltä, mutta löytyykö siitä - konteksti huomioon ottaen - oikeasti aihetta kohuun? 

5. Uuden Suomen toimitus soitti minulle ja kyseli kommentteihini lisätietoja ja teki aiheesta räväkällä otsikolla raflaavan uutisen: "Raiskailu näyttää olevan kansanhuvi sillä suunnalla"

6. Helsingin Sanomat soitti minulle ja teki myös jutun, mutta jätti alun perin YLEn uutisista poimimani järkyttävän korkeat prosenttiluvut mainitsematta: tutkimuksessa noin joka kolmas (!) etelä-afrikkalainen mies tunnusti raiskanneensa.

7. STT:n toimittaja oli soittanut eduskuntaryhmän puheenjohtajalle ja tiedustellut häneltä kantaa asiaan. Pirkko Ruohonen-Lerner teki oikein, kun ei alkanut kommentoida TOIMITTAJAN KERTOMAN POHJALTA asiaa, josta hän ei tiennyt yhtään mitään. STT kuitenkin levitti juttua, ja ainakin neljä lehteä (Turun Sanomat, Iltalehti, Aamulehti, Etelä-Suomen Sanomat) tekivät kuulopuheiden pohjalta aiheesta omat, lukijoita harhaanjohtavat ja sensaatiohakuiset uutisensa.

8. Iltalehden haastattelema professori Matti Tolvanen sen sijaan ryhtyi kommentoimaan asiaa, johon hän ei selvästikään ollut perehtynyt. Kuitenkin hän oli aivan kylmiltään vaatimassa asiasta jopa poliisitutkintaa.

9. Iltalehti tiedusteli kansanedustajakollega Tom Packalenin ja puolueen työmies Matti Putkosen suhtautumista (median itsensä synnyttämiin) kohuihin uutisoidessaan "möläyttelijöistä". Jos he olisivat ennen haastattelua lukeneet tämän selonteon, he olisivat toivoakseni moittineet mediaa tyhjänpäiväisten ja tarkoitushakuisten kohujen nostattamisesta.

10. Aihe synnytti erittäin vilkasta keskustelua Uuden Suomen blogien lisäksi kaikkialla somessa.

Iltalehden keskusteluketju 1
Iltalehden keskusteluketju 2
Hommafoorumin keskusteluketju

 

Summa summarum

En ole missään vaiheessa antanut tukeani kokonaisten maahanmuuttajaryhmien lääkehoidolle.

Olen pohtinut syitä Etelä-Afrikan uskomattoman suuriin raiskauslukuihin ja miettinyt, voisiko syynä olla jonkinlainen geneettinen TAI kulttuurigeneettinen ominaispiirre. Oma painotukseni on jälkimmäisessä, sillä memetiikka kiinnostaa minua. Pohdinta ei liene rikollista.

Taannoin pohdin, voisiko homoseksuaalisuus mahdollisesti olla jonkinlainen seksuaalinen kehityshäiriö, koska talonpoikaisjärjellä voisi kuvitella, että normaalikehityksen mukaan henkilö kiinnostuu vastakkaisesta eikä samasta sukupuolesta. Niin uskomatonta kuin se onkin, noistakin pohdinnoistani synnytettiin poliisitutkinta.

Kohut syntyvät toimituksissa. (Journalisti-lehti 14/2012)

Nostamalla esiin uutisia ja tilastoja ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista haluan tuoda esiin naista alistavasta kulttuuriympäristöistä peräisin olevan maahanmuuton mukanaan tuomat uhat suomalaisten naisten turvallisuudelle. Viittaan myös Ruotsin ja Norjan tilanteeseen. Kaikki raiskaukset toki tuomitsen väkivallantekijän etnisestä taustasta riippumatta.

Ulkomaalaisten tekemät raiskaukset vaativat täsmätoimia (IL 6.12.2011)

Mitä tulee median pakkomielteeseen käydä jatkuvasti perussuomalaisten toimijoiden kimppuun, viittaan siihen, mitä olen äskettäin kirjoittanut otsikoilla "Vihaa sinä, minä puhun" ja "Rasismihysteria".

Pidän tärkeänä, että kansalaiskeskustelu näistä äärimmäisen vakavista aiheista jatkuu.

LISÄYS: On huomattava sekin, että Haaviston aihe oli varsin ajankohtainen, sillä eduskunta oli juuri samaan aikaan käsittelemässä lääkehoidon antamista seksuaalirikollisille. (Valvottu koevapaus - LaVM 7/2013)
 

jameshirvisaari.com


PS. Suosittelen lämpimästi videon katsomista: "Free speech is expensive - but it's worth it"

 

Uutisointia vuodelta 2009: Raiskaaminen pönkittää miehisyyttä Etelä-Afrikassa
http://yle.fi/uutiset/raiskaaminen_ponkittaa_miehisyytta_etela-afrikassa/906744
 - Artikkelissa annetaan ymmärtää, että sekin on valkoisen miehen syytä.

Uutisointia vuodelta 2009: Etelä-Afrikassa rajut raiskausluvut
http://yle.fi/uutiset/etela-afrikassa_rajut_raiskausluvut/813813
 - Etelä-Afrikassa raiskataan lapsi joka kolmas minuutti.

Uutisointia vuodelta 2010: Joka kolmas mies syyllistynyt raiskaukseen Etelä-Afrikassa
http://yle.fi/uutiset/joka_kolmas_mies_syyllistynyt_raiskaukseen_etela-afrikassa/2174668
 - Tutkimukseen haastatelluista miehistä 37,4 prosenttia myönsi raiskanneensa.

LISÄYS 21.1.2013 - Uutisointia vuodelta 2011: Kongossa raiskataan 1 100 naista joka päivä
http://yle.fi/uutiset/kongossa_raiskataan_1_100_naista_joka_paiva/5357804
 - Kongossa vallitseva rankaisemattomuuden kulttuuri on moninkertaistanut raiskausten määrän.

 

Väkivalta on ihmisen perimässä, tutkimusten mukaan joka toisella suomalaisella on väkivaltageeni (YLE, Kirsi Virtanen)
http://yle.fi/radio1/asia/kirsi_virtanen/vaikuttaako_suomalaisten_geeniperima_vakivaltaisuuteen_30412.html

Puolella suomalaisista väkivaltageeni (US 22.9.2009)
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72044-puolella-suomalaisista-vakivaltageeni

Suomalaisista löytyi mutaatio – selittää väkivaltaa (US 22.12.2010)
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107719-suomalaisista-loytyi-mutaatio-–-selittaa-vakivaltaa

©  jameshirvisaari.com