James Hirvisaari - ankaraa kritiikkiä
 

144. Adoptiolain uudistus

 

30.11.2011 21:14

 

Uusi adoptiolaki on eduskunnan käsittelyssä torstaina. Lakivaliokunnassa asiaa on pyöritelty pikavauhdilla. Vain perussuomalaiset haluavat lakiin selkeän maininnan isästä ja äidistä sijoitusperheessä. Sen takia olemme jättäneet vastalauseen valiokunnan mietintöön. 

Vaikka lakiesitys sellaisenaan tarjoaa vielä tässä vaiheessa ulkoisen adoption ensisijaisesti aviopareille, lakiin on jätetty homoliittojen mentävä aukko. Pelkästään sen takia asiaan on reagoitava jo tässä vaiheessa.

Huolestuttava seikka on seksuaalivähemmistöjen vaatimus avioliittolain muuttamisesta. Vaikuttaa nimittäin siltä, että uusi adoptiolaki on valmisteltu homoliittolakia silmällä pitäen. Sitä kritisoin ankarasti.

Seksuaalivähemmistöt puhuvat harhaanjohtavasti ”tasa-arvoisesta” avioliittolaista, mutta minusta kyseessä ole mikään tasa-arvokysymys vaan avioliittoinstituution häpäisy. Mutta sekään ei riitä, vaan lapsetkin halutaan uhrata itsekkyyden alttarille. Kovasti näet hinkuvat myös adoptio-oikeutta homo- ja lesbopareille.

Salamitaktiikkaa. Pikku hiljaa, viipale viipaleelta pyritään siivuttamaan pois kaikki se, mitä on pidetty pyhänä. Sairaasta tehdään tervettä. Sukupuolineutraali, lukumääräneutraali, ikäneutraali, lajineutraali jne. Okei, ketään ei pidä syrjiä, tehkööt keskenään mitä lystäävät, mutta avioliittoa ja varsinkaan lapsia ei pidä sellaisiin sotkea.

Lapsen pitää päästä ensisijaisesti sellaiseen perheeseen, jossa hän saa adoptiovanhemmikseen isän ja äidin. Se on takuuvarmasti lapsen etu.

_ _ _

Seta vaatii kansanedustajia lunastamaan lupauksensa (IL 27.11.2011)
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112714829198_uu.shtml

Kasvi: Samaa sukupuolta oleville pareille täysi adoptio-oikeus (VL 19.5.2009)
http://www.vihreat.fi/node/4232

Lesbopari haluaa 11-vuotiaasta pojastaan tytön - "lapsille mahdollisuus valita" (FD 19.10.2011)
http://www.findance.com/uutiset/16763/lesbopari-haluaa-11-vuotiaasta-pojastaan-tyton-lapsille-mahdollisuus-valita

©  jameshirvisaari.com