James Hirvisaari - ankaraa kritiikkiä
 

115. Perussuomalaisten Hämeen piirin julkilausuma

 

30.4.2011 20:38

 

Median asenteellisuus pois politiikasta

 

Perussuomalaisten Hämeen piirin kevätkokouksen julkilausuma


Eduskuntavaaleissa Hämeessä antoi äänensä Perussuomalaisten ehdokkaille 41820 ihmistä. Monissa alueen kunnissa Perussuomalaisten osuus äänistä oli 26-28 prosenttia, ja koko vaalipiirissäkin yli 20, eli reilusti yli valtakunnan keskitason. Pääkaupunkiseudun alhaisempi kannatus laski kokonaistulosta, mutta valtakunnallisestikin yli puoli miljoonaa ihmistä halusi nostaa Perussuomalaiset piirtämään Suomen virallista suuntaa. Äänestäjät luottivat Perussuomalaisten kykyyn olla johtamassa Suomea parempaan, suomalaiselle sopivimpaan suuntaan. Siitä huolimatta, että erityisesti pääkaupunkiseudun mediat, mutta myös maakunnalliset toimijat tekivät kaikkensa lyödäkseen Perussuomalaisiin ehdokkaisiin ”Persu”-leiman: mitätöivän, halveksivan, valheellisen ja loukkaavan ajatuksen, että kaikki Perussuomalaiset ja myös heidän kannattajansa olisivat tyhmiä ja yksinkertaisia ihmisiä, joiden tavoitteena olisi viedä Suomi kehityksessä kivikauden tasolle.

Perussuomalaisten Hämeen piiri pitää median vaalityötä ala-arvoisena mustamaalauskampanjana, jolla ei ollut mitään tekemistä laadukkaan journalismin kanssa. Toimittajien henkilökohtaiset ennakkoluulot löivät leimansa kaikkeen kirjoitettuun  - ja valitettavasti myös julkaistuun. Päätoimittajia myöten lehdistön standardi laski alle kaiken journalistisen etiikan. Kokonainen ryhmä leimattiin täysin kyvyttömäksi vastaamaan tärkeistä asioista, ja yritykset vaikuttaa äänestäjien päätöksiin olivat vastenmielisiä - ja median toiminta monin paikoin jopa ihmisarvoa loukkaavaa.

Äänestäjät eivät kuitenkaan menneet halpaan halventavan Persu-leiman myötä. Vaikka lehdistö kirjoitti Vihreät, eikä koskaan ”viherpiipertäjät”, ja Sosialidemokraatit, eikä vahingossakaan ”sossut” tai Keskusta, eikä silloinkaan edes ”kepu”, samoissa artikkeleissa, missä Perussuomalaisista sanottiin pienellä alkukirjaimella ”persu” - niin silti joka viides suomalainen oivalsi sen, että Perussuomalaisten ehdokkaina on ihmisiä, joilla on aito huoli oman isänmaan tulevaisuudesta ja vilpitön halu olla tekemässä kaikkensa, että kansainvälistyvässä maailmassa menestyvä Suomi olisi jatkossakin oma, itsenäisellä identiteetillä varustettu vahva kansa ja sen kotimaa - eikä vain unohdettu osavaltio suurempien maiden intressipiirin ulkolaidalla.

”Mies se kasvaa räkänokastakin, vaan ei turhan naurajasta”, sanoo yksi suomalaisista sananlaskuista. Media osoittautui näissä vaaleissa turhan naurajaksi. Suomalainen ei suostu aiheettoman pilkan kohteeksi eikä kunnioita itseään ylentävää kukkoilua. Perussuomalainen poliitikko voi olla sekä kansainvälisen uran tehnyt tohtori tai peruskoulun pohjalta ammattiinsa kasvanut pienyrittäjä, huippumenestyjä talouselämästä tai pitkäaikaistyötön. Kaikkea sitä, mitä tavallinen suomalainenkin on. Toimittaja ei ole ihmisenä yhtään sen suomalaisuuden yläpuolella tai parempi, missä todellisuudessa päivittäinen arki eletään.

Toimittajia ei ole vaaleilla valittu, heillä ei ole kansan luottamusta takanaan. Perussuomalaisilla on. Toivomme, että saamme työrauhan kääriessämme nyt hihoja tärkeää työtä ja tehtävää varten. Toivomme median palaavan oman tehtävänsä ytimeen ja lopettavan valheellisten, halventavien leimojen lyömisen kokonaiseen ryhmään ja uutisoinnin perustuvan faktoihin eikä lähdetietojen tarkastamisen täysin unohtaneen yksittäisen toimittajan henkilökohtaisiin ennakkoluuloihin. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan siihen, että toimittajien henkilökohtainen poliittinen suuntautuminen jatkossa ilmoitettaisiin lukijoille julkaistujen artikkelien yhteydessä yhtä selkeästi, kuin se poliitikkojen osalta ilmoitetaan. Tällä hetkellä toimittajat käyttävät omaa asemaansa asenteellisen informaation välittämiseen ja esittävät muka puolueettomassa mediassa omien ennakkoluulojensa värittämiä väittämiä pyrkien aktiivisesti muokkaamaan yleisönsä mielipiteitä. Yleisöllä on oikeus tietää, mistä aatemaailmasta nämä väitteet kumpuavat.

Kaikille äänestäjilleen Perussuomalaisten Hämeen piiri esittää lämpimät kiitokset annetuista äänistä ja osoitetusta luottamuksesta. Yritämme kaikin tavoin ja hyvässä keskinäisessä yhteistyössä tehdä kaikkemme, että olisimme sen arvoisia nyt ja myös vastaisuudessa. Rakennetaan yhdessä parempi Suomi!

Orimattilassa 30.4.2011
Perussuomalaisten Hämeen piiri

 

EDIT: Timo Soini - Nimittelystä (17.3.2010):
http://timosoini.fi/2010/03/nimittelysta/

 

Perussuomalaisten Hämeen piirin julkilausuman videointi, osat 1 ja 2:

http://www.youtube.com/watch?v=nL45YFnG2ew

http://www.youtube.com/watch?v=n9ri5s0sc1s

©  jameshirvisaari.com